
حمله صرعی یا تشنج به معنی اختلال ناگهانی و کوتاه مدت است که ناشی از دشارژ غیر طبیعی و شدید سلول های عصبی قشر مغز است. تظاهرات این اختلال می تواند از اختلال هوشیاری در انواع شدید تا علائم حرکتی و حسی یا روانی در انواع خفیف تر و محدودتر متفاوت باشد.
۵ الی ۱۰ درصد افراد جامعه در طول عمر خودشون می توانند یک حمله تشنجی داشته باشند. لذا لازم است به این نکته توجه کنیم که بین حمله یا حملات تشنجی و بیماری صرع تفاوت وجود دارد. به بیماری که یک حمله تشنجی در طول عمر خود داشته باشد مصروع گفته نمی شود.
همچنین به بیماری که به علل قابل اصلاح یا قابل پیشگیری تشنج کرده هم مصروع ( یا بیماری صرع ) گفته نمی شود. مثلا فردیکه در اثر کاهش شدید قند خون یا علل متابولیک دیگر یا متعاقب تروما تشنج کرده هم مصروع گفته نمیشود.
بیماری صرع در واقع یک بیماری مزمنی است که در آن بیماری بعلت فرآیند مزمن زمینه ای ، حملات تشنجی مکرر را تجربه می کند و بررسی های تصویر نگری و آزمایشگاهیی در این افراد غالبا طبیعی است.
حملات صرعی همیشه بصورت تی پیک بیماری که اغلب مردم مشاهده کرده اند و در آن فرد مصروع بطور ناگهانی به زمین میافتد و حرکات غیر ارادی و شدید در اندام ها پیدا می شود ظاهر نمیگردد. این نوع در واقع مشخصه صرع ژنرالیزه یا گرندمال است.
انواع فوکال یا کانونی حمله صرعی می توانند بصورت حرکات غیر ارادی در یک اندام و یا بصورت احساس گز گز ، مور مور در قسمتی از بدن یا اندام و یا حتی توهمات بینایی ، عدم تعادل و احساس سقوط یا سرگیجه و … خودشان را نشان دهد. حتی گاها بصورت اختلال در تکلم گذرا بروز می کنند.